Welkom op onze website, via de blauwe menu knop kunt u al onze pagina's bekijken.

Wat is cardio training en cardio fitness?

Cardiotraining houd eigenlijk in dat je je uithoudingsvermogen traint, dus het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Dit wordt ook wel duurconditie genoemd.

Bij cardio training en cardio fitness train je op 55 % tot 75% van je maximale hartslag. Om je maximale hartslag te bepalen kun je de volgende regel nemen. 220 – je leeftijd = je maximale hartslag.

Afvallen en cardiotraining

Cardiotrainingen zijn door hun intensiteit en duur ook ideale trainingen om vet te verbranden. Als je dus wilt afvallen zijn cardiotrainingen een perfecte hulpmiddel. Bij de activiteiten die binnen cardio fitness wordt de energie in je lichaam met behulp van zuurstof verbrand, dit wordt ook wel de aëroob energiesysteem genoemd. Hiervoor zijn 2 brandstoffen belangrijk, namelijk koolhydraten en vetten. Als de verbranding in je lichaam d.m.v. zuurstof gebeurt wordt er in het begin koolhydraten, maar later vetten verbrand. Ideaal dus voor het afvallen.

Cardio training in combinatie met BetterBelly®

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens een cardio training op onze fiets, loopband of ARC trainer wordt de Better Belly band rond uw middel vastgemaakt. Het infrarood zal tijdens het sporten uw taille rondom gaan verwarmen tot ongeveer 50 graden. Hierdoor zal op deze plaats een veel betere doorbloeding én vetverbranding plaatsvinden. Met een strakkere buik tot gevolg!Wij werken met professionele cardio apparatuur van Cybex, Indien u meer informatie wilt over onze cardio toestellen klik dan eenvoudig op de onderstaande plaatjes.