Welkom op onze website, via de blauwe menu knop kunt u al onze pagina's bekijken.

Ozon Therapie.

Ozon voor een stralende huid

Ozoncabine voor gezonde huid, hart- en bloedvatenstoornissen, te hoge cholesterol, allergieën, vermoeidheid en astma. Het zijn slechts enkele van de vele aandoeningen en ziektes waarbij ozon voor heling zorgt. Ozon werkt onder meer desinfecterend, is energie- en zuurstofrijk en verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam. Met de ozontherapie tovert 4BodyControl een uitgeputte huid om in een gezonde, stralende huid! Kom hier meer te weten over deze wonderbaarlijke behandeling in cabines.

Wat is ozon en wat zijn de eigenschappen?

Ozon is een zuurstofverbinding die uit drie zuurstofatomen is opgebouwd. Ozon draagt het scheikundig symbool O3. De belangrijkste eigenschap is zijn desinfecterende werking. Niet alleen maakt de geneeskunde er gretig gebruik van, ook in de industrie wordt ozon onder meer bij de zuivering van gepollueerd water en de productie van drinkwater toegepast. Ozon is bactericied, fugicied en virucied. Daarbij komen in de biologische toepassingen nog verschillende andere eigenschappen van ozon tot uiting, die als bloed doorstromingsbevorderende werking kunnen worden samengevat.

Ozon verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam.

Ozon biedt de uitgeputte patiënt extra energie aan. Uitgeputte weefsels recupereren bijzonder vlot omdat ozon de cellen verplicht te ademen. Hun veerkracht wordt opgedreven en ze zijn beter bestand tegen indringers en stress. Vermoeidheidstoestanden of adynamieën reageren goed op een ozontherapie en als de eigen immuniteit positief wordt beïnvloed, zullen steeds terugkerende infecties ook afnemen (en het gebruik van antibiotica gevoelig doen dalen). Aftakelingsprocessen zijn geen privilege voor de hoge leeftijd. Al vanaf je dertigste worden deze processen op gang gebracht. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is ook hier een belangrijke taak weggelegd voor ozon. Ook buitenlandse kuurklinieken wenden ozon aan omwille van zijn reële verjongingseffect.

Ozon helpt bij doorboedingsstoornissen. Dit kan gaan van perifere bloedvatstoornissen (vb. krampen in de kuiten na amper een paar meter), prikkelingen in de onderste ledematen, angor of hartkramp tot duizeligheid, draaierigheid en hoofdpijn van vasculaire oorsprong. Voor vele migrainepatiënten is ozon een dankbare oplossing die de aanvallen beduidend vermindert. Ozon gaat de aftakelingsprocessen, die worden gevormd door de verkalking van hersenen, hart en bloedvaten tegen.

Een greep uit de toepassing van ozon therapie:

Doorbloedingsstoornissen:

* Hart- en bloedvatenstoornissenvernauwing 

* Van de kransslagaders: angina pectoris (hartkramp)

* Te hoge cholesterol (vetstapelingsziekte)

* Arteriosclerose

Complicaties van diabetes (suikerziekte), angiopathieën

Allergieën

Cerebrale sclerose- en verouderingsprocessen

Vasculaire hoofdpijn

Vermoeidheid

Pijntherapie:

* langdurige rugpijn (chronische ischias)

* Langdurige reumapijn van het ontstekingstype veralgemeende artrose (met vervormingen)

Ter verbetering van de elasticiteit van de huid ten gevolge van gewichtsafname